Vafler med vanilje og kardemomme

Opskrift


til 4 personer

Bag nemt de lækreste vafler med vanilje og kardemomme, og servér dem med forskellige toppings – f.eks. æblekompot, chokoladepålæg, vaniljeis, friske bær eller blomstersirup.

Ingredienser

1 spsk sukker

1 æg

4 dl mælk

225 g hvedemel

2 tsk bagepulver

125 g smør, smeltet

1 knivspids salt

0,5 tsk vaniljesukker eller kornene fra 1/2 vaniljestang

0,5 tsk stødt kardemomme

30 g smør, til stegning

Proces


Sådan gør du

Trin for trin

  1. Put alle ingredienserne i en skål og pisk dem sammen.
  2. Varm vaffeljernet godt op og smelt lidt smør herpå.
  3. Hæld et par skefulde af dejen på vaffeljernet, luk låget og bag vaflerne til de er gyldne og sprøde.
  4. Når vaflen er færdig, skal den lægges på en rist og ikke stables med de andre vafler. På den måde undgår man at der dannes kondens og at de dermed bliver bløde.
  5. Nyd de friskbagte vafler med f.eks. æblekompot, chokoladepålæg eller blomstersirup og top dem med et drys flormelis.

    Velbekomme.

Gastronomiske oplevelser