Torsk i æblemost

med blomkål og friske urter

Opskrift


til 4 personer

Tilbered nemt de lækre torskestykker, og servér retten med et godt stykke friskbagt brød eller en friskkogt ny kartoffel.

Ingredienser

4 stykker torsk a ca. 200 g.

Havsalt

Frisk knust hvid peber

4 stilke løvstikke

3 stilke citrontimian

2 fed pillede hvidløg

3,5 dl MIB øko æblemost

½ blomkål

100 gram smør

Friske urter til pynt

Salt og peber

Proces


Sådan gør du

Trin for trin

  1. De lækre torskestykker lægges i et ildfast fad. Æblemosten hældes over og der krydres nænsomt med salt og peber.
  2. Smørret fordeles i små stykker på fisken sammen med løvstikke, citrontimian og hvidløg.
  3. Blomkålen skæres i små buketter og fordeles ved torsken.
  4. Fadet med torsken dækkes med film eller folie, og sættes i en forvarmet ovn ved 100 grader i ca. 35 minutter. Når torsken mærkes let fast er den færdig.
  5. Torsken og blomkål fordeles på tallerkener og lidt af æblelagen hældes over retten. Pynt med friske krydderurter som dild, skovsyre eller estragon.

    Velbekomme

Gastronomiske oplevelser