Salat af grillet grønt

Nyhed


ingredienser til
2 personer

Denne salat kan i princippet laves af alle slags grøntsager og sæson. Den nemme salat som kan bruges som tilbehør eller som en selvstændig ret.

2 rød peberfrugt

4 mellemstore gulerødder

½ broccoli

½ spidskål

6 grønne asparges

Koldpresset rapsolie

Æbleeddike

Korianderskud

Salt og friskkværnet sort peber

Proces


Sådan gør du

  • Du skal starte med at vaske alle grøntsagerne.
  • Skær peberfrugterne i tykke strimler.
  • Skræl gulerødderne og skær dem i aflange stykker.
  • Del broccoli i mundrette buketter.
  • Spidskål skal bevares halvt.
  • Asparges knækkes kun bunden af. Du kan lave dette både på panden, grillen eller over bål. Det vigtigste er, at den pande eller rist du skal bruge er meget varm.
  • Kom alle grøntsagerne over varmen uden at bruge fedtstof.
  • Spidskålen skal brankes på begge sider. De andre grøntsager skal ligeledes brankes let og gøres møre. Når de er det, tages de af varmen.
  • Skær spidskålen i strimler og del aspargesene et par gange.
  • Vend alle grøntsagerne godt rund med lidt rapsolie og rigeligt med koriander skud og smag til med æbleeddike, salt og peber.

Gastronomiske oplevelser