Rugbrød med surdej
Opskrift
til 2 brød
Der er ikke noget bedre end et godt friskbagt rugbrød. Dog skal man lige have lidt tålmodighed fra starten, så man får surdejen godt i gang.
Proces
Opskrift
Der er ikke noget bedre end et godt friskbagt rugbrød. Dog skal man lige have lidt tålmodighed fra starten, så man får surdejen godt i gang.
Ingredienser
Rugsurdej
2 dl vand
300 g rugmel
Brøddej
500 g knækkede rugkerner
5 dl. vand
300 g rugmel
40 g fint salt
100 g græskarkerner
25 g maltsirup eller 15 g maltmel
3 dl. vand
Lidt olie til pensling af to rugbrødsforme (30 x 10 cm)
30 g græskarkerner til toppen af brødene
Proces
Trin for trin
Dag 1
Vand og rugmel røres sammen og stilles under låg ved stuetemperatur.
Dag 2
Knækkede rugkerner og vand røres sammen og stilles væk under låg.
Dag 3
OBS. Den sidste 1/3 af rugsurdejen starter du nu op med en ny rugsurdej og stiller i en tætsluttet glas eller bøtte i køleskabet. Dette gør du hver gang du har brugt noget af surdejen. Dog skal der gå min. 2 dage hver gang, så det når at falde til ro.
Velbekomme
Ingen varer i kurven.