Vælg en side
Pizzadej med surdej

Sådan gør du

 

Surdej
  1. Bland ingredienserne til surdejen sammen, og ælt det, indtil dejen er fast.
  2. Sæt den på køl natten over.

 

Grunddej
  1. Bland vand, gær, surdej og sukker sammen.
  2. Sukkeret giver gæren og surdejen noget at leve af.
  3. Når det er opløst, tilsættes 300 gram tipo 00-mel og 250 gram semola.
  4. Rør dette ud, til der ikke er flere klumper.
  5. Tilsæt salt og olie, rør lidt, og tilsæt så resten af melet over to omgange.
  6. Føles dejen for våd, så spæd op med tipo 00-mel, og ælt så på livet løs.
  7. Efter 10-15 minutter skulle dejen begynde at blive glat og smidig at røre ved.
  8. Lav et snit i dejen, og tjek, om den er skinnende indvendig.
  9. Lad dejen hæve i køleskab i 1 times tid, eller til dobbeltstørrelse. Det er allerbedst at lave den dagen før, men det er ikke ultra vigtigt.
  10. Tag dejen ud, og skær den ud til boller á 160 gram.
  11. Ælt bollerne ved at folde ind mod det samme punkt i bollen, så den får en glat og spændstig overflade.
  12. Bollen skal rette sig op af sig selv, når man trykker på den.
  13. Læg dem på en bakke, og lad hvile koldt 1 time.
  14. Tag dem ud, og lad dem få lidt temperatur igen, så er vi klar til at rulle ud.

Ingredienser

4-5 pizzaer
Grunddej

600 g mel, tipo 00

250 g mel, semola, gerne groftmalet

15 g gær

1 stk. klump surdej på størrelse med en knytnæve

0,5 l koldt vand

0,5 dl olivenolie

1 spsk. sukker

1 håndfuld salt

 

Surdej

1 dl vand

5 g gær

1 knsp. sukker

Se også
Ring mig op
close slider

Lad os komme til dig…


Events og fester, firmarelaterede arrangementer, butikker eller restauranter? 
Udfyld nedenstående og skriv gerne en besked om, hvilket emne du ønsker at høre mere om – så kontakter vi dig hurtigst muligt.

Tak for din interesse!

NYHEDSBREV


Er du privat eller virksomhed?

Tilmeld mig jeres nyhedsbrev, tak!