Nordisk bouillabaisse
Sådan gør du
- Varm rapsolien op og sauter de finthakkede skalotteløg af til de er blanke.
- Tilsæt hakket hvidløg, fintskåret fennikel og porrer samt hakkede tomater.
Det hele sauteres godt af. - Tilsæt æblemost, fiskebouillon og skaldyrsboillon.
- Slå krabberne ihjel og skyld dem grundigt. Flæk hummerne og skyl dem godt.
- Kom krabber og hummer i bouillonen og kog det i ca. 15 min.
- Tag krabberne og hummerne op og pil kødet ud af hummerne og skær det i mundrette stykker sammen med den hvide fisk. Krabberne smides væk.
- Knus tangen i mindre stykker og kom det i suppen.
- Kog suppen op og smag til med salt og peber.
- Kom fisk og hummer i supper.
- Servér suppen og pynt med friske krydderurter og blomster (spiselige)
2 personer
Ingredienser
Til 4 serveringer
1 1⁄2 dl rapsolie
4 store skalotteløg
4 fed hvidløg
1 stk. porrer
1 stor fennikel
10 friske tomater
200 g tørret tang (blæretang, sukkertang eller lav klørtang)
2 dl. æblemost
½ l fiskebouillon
½ l. skaldyrsbouillon
2 stk. hummere
5 krabber
500 g hvid fisk i filet uden skind og ben
Friske krydderurter og spiselige blomster
Se også