Vælg en side

HVORDAN KAN DU BRUGE EN KØDSAUCE?

 

Kødsauce kræver en del ingredienser og tager tid at lave. MARTIN IB har derfor lavet en lækker hjemmelavet kødsauce, som du hurtigt og nemt kan gøre til din egen og forme lige til den ret, du har tænkt dig at servere for familien. LÆS MED når MARTIN IB fortæller, hvordan han bruger kødsovs i sine retter…

DU KAN BESTILLE KØDSAUCEN FRA MARTIN IB HER

Lasagne, pasta med kødsauce, chili con carne, enchiladas, pizza, nachos med kødsauce, pirogger etc. er bare nogle af alle de skønne retter, som du kan bruge kødsauce til. 
Jeg kommer her med mine bud på, hvordan din ”kødsauce” kan ændres til andre retter.

Vi anbefaler at kødsaucen tøes op i køleskabet. Den langsomme optøning i køleskabet er mest nænsom og bevarer bedst saft og kraft. Optøning i køleskabet tager ca. 1 dag. Du kan også tø op ved at stille det på køkkenbordet, det tager ca. 3-4 timer.

Der er ikke præciseret efter mål og vægt. Det drejer sig om smag og behag og du tilsætter det du synes smager godt hos jer.

 

Kødsauce

”Kødsaucen” kan tages direkte fra bøtten i en gryde og varmes forsigtigt op til kogepunktet.
Nu er den klar til at servere og kan spises med spaghetti, kartofler, ris, et godt brød eller forskellige sprøde chips (majs chips er bedst).

 

Lasagne

Du kan bruge tørrede pastaplader, men jeg synes det bliver lækrest med plader af frisk pasta.
Bechamel, den gode mælkesauce, lavet på smør, mel, mælk, evt. lidt bouillon og revet ost.

”Kødsaucen” varmer du op i en gryde, kom evt. en sjat vand i. Du kan også erstatte vandet med lidt hakkede tomater.

Når ”kødsaucen” er varm, så ligger du de tre ting i lag, drysser en god revet mozzarella på toppen og så en tur i ovnen på 180° til osten er smeltet og gylden.

 

Pasta & bolognese

Har du tid, så kan du jo vælge at lave pastaen selv. Det er nemt, men kræver en pastamaskine. Alternativt køb en god frisk pasta, kog den i letsaltet vand og så er den klar til at spise.

”Kødsaucen” varmer du op sammen med lidt revet gulerod og blegselleri samt lidt ekstra hakkede tomater. Du kan smage den til med yderligere krydderier hvis du synes og ellers er den klar til at servere sammen med pastaen. Altid dejligt med friskrevet parmesan ud over samt frisk basilikum.

 

Chili con carne

Det gode chili con carne laver du ved, at varme ”kødsaucen” stille og roligt op med en sjat vand i gryden.

Tilsæt hakket frisk chili (tørret kan også bruges), stødt spidskommen, stødt koriander, kidney bønner samt lidt mørk kraftig chokolade. Under opvarmningen smelter chokoladen og krydderierne afgiver sin smag.

Nogle kommer også majs i, men det synes jeg ikke høre sig til.

Ved servering at man selv tilsætte lidt creme fraiche. Servér chilien med sprøde majs chips og evt. kogte ris eller bare med et godt stykke surdejsbrød.

Pizza

Når du laver din hjemmelavede pizza, men mangler et godt fyld, så er ”kødsauce” fantastisk.

Rul dejen ud, kom tomatsauce, mozzarella samt dit andet fyld på og slut så med at tage den kolde kødsauce, og fordel den mængde du ønsker opnå din pizza.

Bag pizzaen i en meget varm ovn og når den er færdigbagt synes jeg, det er dejligt med frisk basilikum og frisk oregano på på.

 

Kødsauce med bagt kartoffelmos

Denne ret kaldes også Shepherds Pie.

Start med at lave en let lækker kartoffelmos. 
Så tager du et ildfast fad og smørre det i kanterne og på bunden med lidt smør eller olie.
Fordel din ”kødsauce” ud i fadet og læg et låg over ”kødsaucen” af kartoffelmos.
Drys toppen med en god ost og bag i ovnen ved 150° til retten er gennemvarm og osten godt gylden.

 

Enchiladas

Du kan bruge din ”kødsauce” som den, men du kan også tilsætte lidt mere ”mexikansk” hvis du foretrækker det.

Du kan fesk. varme ”kødsaucen” op med lidt fint hakkede gulerødder, stødt spidskommen, kanel, kidney bønner, majs og tern af frisk peberfrugt.

Når du har det hele varmet godt igennem og smagt til, så tager du tortillapandekager, hvor du ligger et par skefulde kødsauce på en pandekage og ruller den. Sørg for at rulle enderne ind, så fyldet ikke løber ud.

Læg pandekagerne på en bageplade, drys med reven ost og bag dem ved 180° i ca. 20 min.

Servér enchiladas med guacamole og en tomatsalsa.

Jeg håber du finder inspiration og nyder din ”kødsauce” i alle variationer.
God fornøjelse.

/ Martin Ib

 

Ring mig op
close slider

Lad os komme til dig…


Events og fester, firmarelaterede arrangementer, butikker eller restauranter? 
Udfyld nedenstående og skriv gerne en besked om, hvilket emne du ønsker at høre mere om – så kontakter vi dig hurtigst muligt.

Tak for din interesse!

NYHEDSBREV


Er du privat eller virksomhed?

Tilmeld mig jeres nyhedsbrev, tak!