fbpx
Vælg en side
Kanelsnurrer

Kanelsnurrer er en sikker favorit for både de voksne og de små. Med den her opskrift får du dem svampede, luftige, let sprøde og med en tilpas mængde remonce i.

Vi hjælper dig i mål med vores opskrift, der trin for trin viser dig, hvordan du opnår det perfekte resultat – hvoraf den lange æltetid er alfa og omega.

Sådan gør du

Hæld kold mælk i en skål, og rør gæren ud heri. Tilsæt æg, hvedemel, sukker, salt og kardemomme, og ælt dejen, til den er helt glat og blank og slipper skålen. Det tager ca. 20 minutter, så du skal bruge en røremaskine og indstille den på medium hastighed.

 

Skær smørret i små terninger, kom dem i dejen, og ælt i yderligere 20 minutter, til den er blank og glat (de lange æltetider er altafgørende for det færdige resultat). Lad herefter dejen hvile lunt i 1½ time med et klæde over.

 

Vend dejen ud på et meldrysset bord, og rul den ud til en rektangel der er 40 cm bredt og 50 cm langt. Smør smørret ud på dejen, drys sukker og kanel jævn udover og gnid det ind i smørret med hånden, så det hele er jævnt fordelt på dejen.

 

Fold en tredjedel af dejen ind mod midten, og fold den anden tredjedel indover den første, så du har 3 lag dej. Rul nu dejen ud, så den er 30 cm bred og 50-60 cm lang, og skær den i 16 strimler. Sno hver strimmel ved at tage fat i hver ende, og sno dejen modsat fra hver ende, så den får 4-5 snoninger. Tryk ikke så hårdt, at du klemmer remoncen ud.

 

Tag den snoede dejstrimmel op med den ene hånd, og sno den 2 gange med din anden hånds pege- og langefinger. Læg den resterende dejsnip henover de to snoninger, placer den mellem din pege- og langefinger, og træk fingrene til dig , så snippen hæftes inde i snurren.

 

Sæt snurrerne på et par bageplader med bagepapir med snoningerne opad. Lad dem hæve lunt og tildækket til dobbelt størrelse i ca. 2 timer.

 

Pensl kanelsnurrerne med æg, drys dem med lidt sukker, og bag dem ved200 grader i ca. .12-14 minutter.

 

OBS: Du kan også forme dejen til almindelige kanelsnegle og evt. tilsætte en håndfuld rosiner, som dryssees ud over remoncen, før dejen rulles sammen.

Ingredienser

Til 16 Snurrer

Dej:

5 dl kold sødmælk

50 g gær

1 stort æg

1 kg hvedemel

150 g sukker

15 g havsalt

12 g stødt kardemomme

150 g smør

Fyld:

125 g blødt smør

125 g sukker

2 spsk. Stødt kanel

 

Pynt:

1 sammenpisket æg til pensling

Lidt sukker til at drysse med.

NYHEDSBREV


Er du privat eller virksomhed?


Tilmeld mig jeres nyhedsbrev, tak!