Vælg en side
Kalvefrikassé

Sådan gør du

 
Kalvetykkam
  1. Kalvetykkam skæres i 2×2 cm.
  2. Pocheres til det er mørt i vand og hønsebouillon (det tager ca. en times tid).
  3. Køles ned i lagen hvorefter lagen hældes fra og gemmes til saucen.
Sauce
  1. Roux til sauce: Smør smeltes i gryde og afbages med mel.
  2. Olie varmes op og løg, hvidløg sauteres uden at tage farve i et par minutter.
  3. 400 gr bouillon fra kalvetykkam tilsættes til roux´en lidt efter lidt under omrøring, så man får en glat sauce uden klumper.
  4. Tilsæt de resterende væsker, salt, peber, laurbærblade og timian.
  5. Kog det hele igennem i 5-10 min.
  6. Tilsæt citronsaft, citronskal og dijon sennep
Grøntsagsfyld
  1. Spidskål og ærter blancheres i saltet vand, afkøles i koldt vand og drænes.
  2. Gulerødder og knoldselleri koges møre i saltet vand, afkøles i koldt vand og drænes.
Anretningen
  1. Saucen varmes og tilsættes kødet. Til sidst tilsættes grønsagsfyld og det hele varmes igennem.

2 personer

Ingredienser

Til 4 serveringer
 
Roux

20 gr saltet smør
30 gr mel

 

Sauce

21 gr planteolie

50 gr hakkede løg

1 fed hvidløg, hakket

200 gr lys hønsebouillon

250 gr vand

85 gr sødmælk

40 gr piskefløde

7 gr æbleeddike

8 gr salt

1 gr sort peber

10 gr sukker

2 laurbærblad

12 gr dijonsennep

1 gr timian

4 gr revet citronskal

 

Fyld

100 gr gulerødder skåret i 1×1 cm

100 gr knoldselleri, skåret i 1×1 cm

100 gr grønne ærter

120 gr spidskål, snittet

600 gr kalvetykkam

Se også
Ring mig op
close slider

Lad os komme til dig…


Events og fester, firmarelaterede arrangementer, butikker eller restauranter? 
Udfyld nedenstående og skriv gerne en besked om, hvilket emne du ønsker at høre mere om – så kontakter vi dig hurtigst muligt.

Tak for din interesse!

NYHEDSBREV


Er du privat eller virksomhed?

Tilmeld mig jeres nyhedsbrev, tak!