fbpx
Vælg en side
Kalvefrikassé

Sådan gør du

 
Kalvetykkam
  1. Kalvetykkam skæres i 2×2 cm.
  2. Pocheres til det er mørt i vand og hønsebouillon (det tager ca. en times tid).
  3. Køles ned i lagen hvorefter lagen hældes fra og gemmes til saucen.
Sauce
  1. Roux til sauce: Smør smeltes i gryde og afbages med mel.
  2. Olie varmes op og løg, hvidløg sauteres uden at tage farve i et par minutter.
  3. 400 gr bouillon fra kalvetykkam tilsættes til roux´en lidt efter lidt under omrøring, så man får en glat sauce uden klumper.
  4. Tilsæt de resterende væsker, salt, peber, laurbærblade og timian.
  5. Kog det hele igennem i 5-10 min.
  6. Tilsæt citronsaft, citronskal og dijon sennep
Grøntsagsfyld
  1. Spidskål og ærter blancheres i saltet vand, afkøles i koldt vand og drænes.
  2. Gulerødder og knoldselleri koges møre i saltet vand, afkøles i koldt vand og drænes.
Anretningen
  1. Saucen varmes og tilsættes kødet. Til sidst tilsættes grønsagsfyld og det hele varmes igennem.

Ingredienser

Til 4 serveringer
 
Roux

20 gr saltet smør
30 gr mel

 

Sauce

21 gr planteolie

50 gr hakkede løg

1 fed hvidløg, hakket

200 gr lys hønsebouillon

250 gr vand

85 gr sødmælk

40 gr piskefløde

7 gr æbleeddike

8 gr salt

1 gr sort peber

10 gr sukker

2 laurbærblad

12 gr dijonsennep

1 gr timian

4 gr revet citronskal

 

Fyld

100 gr gulerødder skåret i 1×1 cm

100 gr knoldselleri, skåret i 1×1 cm

100 gr grønne ærter

120 gr spidskål, snittet

600 gr kalvetykkam

NYHEDSBREV


Er du privat eller virksomhed?


Tilmeld mig jeres nyhedsbrev, tak!