Vælg en side
Hvid chokolademousse

En skøn skøn mousse som helt klart skal bruges som et element til en lækker dessert.

 

Sådan gør du

  1. Chokoladen hakkes meget fint og kommes i en skål.
  2. Vanillestangen flækkes, og kornene skrabes ud.
  3. Fløden kommes i en kasserolle sammen med anis og vanillekorn og stang.
  4. Bring fløden til kogepunktet og tag den straks af varmen.
  5. Æggeblommerne piskes sammen med sukker, og den varme fløde hældes, meget lidt ad gangen og under konstant omrøring, ned i æggeblommerne.
  6. Mens den røres med en dejskraber, bringes cremen til en temperatur på 85′C – og ikke en streg over 85″C, da du så i stedet vil stå med en gryde røræg!
  7. Cremen sigtes.
  8. Husblassen udblødes i to hold koldt vand. Umiddelbart herefter hældes den nu lune creme over chokoladen under konstant omrøring – ikke piskning.
  9. Husblassen – presset helt fri for vand – kommes i.
  10. Nu skulle din blanding gerne have en temperatur på 40-45′C.
  11. Fløden piskes meget let og vendes ned i chokolademassen lidt ad gangen.
  12. Det kan være en svær balancegang du skal nemlig gøre det så hurtigt som muligt, men samtidig må du kun komme lidt af fløden ned i chokolademassen ad gangen.
  13. Køles af og serveres.

6 personer

Ingredienser

Til 6 serveringer

250 g hvid chokolade

30 g æggeblommer (ca. 1 ½ )

1,5 dl fløde 13%

1 blad husblas

1 ½ spsk. sukker

1,3 dl piskefløde

½ stang vanille

2 stk stjerneanis

Se også
Ring mig op
close slider

Lad os komme til dig…


Events og fester, firmarelaterede arrangementer, butikker eller restauranter? 
Udfyld nedenstående og skriv gerne en besked om, hvilket emne du ønsker at høre mere om – så kontakter vi dig hurtigst muligt.

Tak for din interesse!

NYHEDSBREV


Er du privat eller virksomhed?

Tilmeld mig jeres nyhedsbrev, tak!