Vælg en side
Fermenteret kål

Fermentering er  simpelt gæring. Det er den naturlige gæring og bruges herhjemme ved f.eks. forædling af pølser, skinker og ost.

 

Sådan gør du

  1. Skær kålen fint og kom i en skål sammen med skårne æbler.

  2. Tilføj salt.

  3. Ælt det hele grundigt igennem med hænderne så kålen lægger sig og saften presses ud.

  4. Derefter hakker du hvidløg og chili og ælter i kålen

  5. Pres det hele godt sammen i patensglas, hvor kålen kan ligge dækket i egen væske. Brug evt. et stort kålblad og læg øverst i hvert glas

  6. Sæt låg på beholderen, og stil surkålen til gæring ved stuetemperatur.

  7. Smag løbende på kålen og sørg for lige at lette på låget hver dag, så der ikke dannes overtryk. Samtidig kan du smage om den have mere salt og hvordan udvikler smagen sig.

  8. Smagen vil ændrer sig løbende i takt med dannelsen af mælkesyren. Efter 2 til 3 dage er processen godt i gang, og mælkesyren kan duftes og smages. Det vil ligeledes boble i overfladen.

  9. Kålen kan spises fra starten af processen men er bedst efter et par uger, når den har fået noget syrlighed.

     

     

2 personer

Ingredienser

2 mellemstore glas

0,5 kg hvidkål, rødkål eller spidskål

3 æbler

1 ½ tsk. salt

1 fed hvidløg

1 rød chili

Se også
Ring mig op
close slider

Lad os komme til dig…


Events og fester, firmarelaterede arrangementer, butikker eller restauranter? 
Udfyld nedenstående og skriv gerne en besked om, hvilket emne du ønsker at høre mere om – så kontakter vi dig hurtigst muligt.

Tak for din interesse!

NYHEDSBREV


Er du privat eller virksomhed?

Tilmeld mig jeres nyhedsbrev, tak!