fbpx
Vælg en side
DAMPEDE BLÅMUSLINGER MED ØL OG URTER

Sådan gør du

  1. Det er meget vigtigt, at du får renset muslingerne rigtig godt. Skyld muslingerne i rigeligt med koldt vand og kontroller at de er levende. Er muslingerne åbne, så bankes de let på bordet og hvis de lukker sig er de levende, hvis ikke er de døde og skal kasseres.

  2. Flæk porren og rens den grundigt.

  3. Hvidløg og løg pilles og porrer og begge slags løg skæres i små stykker. 
Rapsolien kommes i en gryde og varmes op.

  4. Løg og porrer tilsættes sammen med timian og ingefær, dog må intet tage farve, så det skal foregå stille og roligt.

  5. Tilsæt muslingerne og vend det godt men forsigtigt rundt.


  6. Tilsæt eddike og porter, kom låg på gryden og lad muslingerne dampe 5-8 minutter, til de har åbnet sig.

  7. Hvis der er mange der ikke har åbnet sig, er det nok fordi muslingerne lige skal dampe 1-2 minutter mere. De der ellers ikke er åbne skal kasseres.

  8. Bouillonen sigtes fra muslingerne og koges op med fløden.


  9. Imens hakkes persille og dild og tilsættes herefter bouillonen som til slut smages til med salt og peber.


  10. Bouillonen hældes over muslingerne og retten er nu klar til at servere.

4 personer

Ingredienser

Til 4 serveringer

3 kg blåmuslinger

3 store skalotteløg


2 fed hvidløg


1 porre, men kun det hvide

1⁄2 bdt. timian


1spsk. friskrevet ingefær

0,25 dl. æbleeddike

3 dl porter-øl

1 dl piskefløde

1⁄2 bdt. persille

1⁄2 bdt. dild

0,5 dl. rapsolie

Se også
Ring mig op
close slider

Lad os komme til dig…


Events og fester, firmarelaterede arrangementer, butikker eller restauranter? 
Udfyld nedenstående og skriv gerne en besked om, hvilket emne du ønsker at høre mere om – så kontakter vi dig hurtigst muligt.

Tak for din interesse!

NYHEDSBREV


Er du privat eller virksomhed?


Tilmeld mig jeres nyhedsbrev, tak!