Vælg en side
Citrusgravad laks m. honnings-sennepsdressing

Sådan gør du

Laksen
  1. Hvis der stadig er ben i fisken skal du starte med at pille dem ud. Du må gerne lade skinnet blive på fisken.
  2. Bland sukker, salt, peber, fennikelfrø.
  3. Tag et ildfast fad der passer i størrelsen til fisken og drys halvdelen ag krydderiblandingen i bunden af fadet.
  4. Læg fisken ovenpå med skindsiden nedad og drys resten af krydderiblandingen over.
  5. Læg et stykke bagepapir eller et låg over og kom det i køleskabet i 2 døgn.
  6. Efter et par døgn på køl skraber du marinaden af laksen. Herefter kan laksen holde sig ca. tre dage i køleskabet.

 

Dressing 
  1. Når du laver dressingen tager du honning, sennep, løvstikke, citronskal, citronsaft og rapsolie som du røre sammen i et skål.
  2. Smag til med salt og peber.

 

Anretning 
  1. Ved servering skærer du laksen i tynde skiver og anretter på f.eks. knækbrød eller ristet rugbrød sammen med lidt friske salater.
  2. Dressingen dryppes ud over laksen lige enden servering.

4 personer

Ingredienser

Til 4 serveringer

 

Laksen

Ca. 1 kg rå laksefilet

160 g sukker

180 g fint salt

1 tsk. friskkværnet sort peber

1 tsk. knuste fennikelfrø

Fintreven skal af 1 citron og 1 lime

 

Dressing

100 g honning

100 g grov mild sennep

2 spsk. finthakket frisk løvstikke

20 g reven citronskal

Saft fra 1 citron

0,5 dl. Koldpresset rapsolie

Friskkværnet sort peber

Se også
Ring mig op
close slider

Lad os komme til dig…


Events og fester, firmarelaterede arrangementer, butikker eller restauranter? 
Udfyld nedenstående og skriv gerne en besked om, hvilket emne du ønsker at høre mere om – så kontakter vi dig hurtigst muligt.

Tak for din interesse!

NYHEDSBREV


Er du privat eller virksomhed?

Tilmeld mig jeres nyhedsbrev, tak!