fbpx
Vælg en side
Citrusgravad laks m. honnings-sennepsdressing

Sådan gør du

Laksen
  1. Hvis der stadig er ben i fisken skal du starte med at pille dem ud. Du må gerne lade skinnet blive på fisken.
  2. Bland sukker, salt, peber, fennikelfrø.
  3. Tag et ildfast fad der passer i størrelsen til fisken og drys halvdelen ag krydderiblandingen i bunden af fadet.
  4. Læg fisken ovenpå med skindsiden nedad og drys resten af krydderiblandingen over.
  5. Læg et stykke bagepapir eller et låg over og kom det i køleskabet i 2 døgn.
  6. Efter et par døgn på køl skraber du marinaden af laksen. Herefter kan laksen holde sig ca. tre dage i køleskabet.

 

Dressing 
  1. Når du laver dressingen tager du honning, sennep, løvstikke, citronskal, citronsaft og rapsolie som du røre sammen i et skål.
  2. Smag til med salt og peber.

 

Anretning 
  1. Ved servering skærer du laksen i tynde skiver og anretter på f.eks. knækbrød eller ristet rugbrød sammen med lidt friske salater.
  2. Dressingen dryppes ud over laksen lige enden servering.

Ingredienser

Til 4 serveringer

 

Laksen

Ca. 1 kg rå laksefilet

160 g sukker

180 g fint salt

1 tsk. friskkværnet sort peber

1 tsk. knuste fennikelfrø

Fintreven skal af 1 citron og 1 lime

 

Dressing

100 g honning

100 g grov mild sennep

2 spsk. finthakket frisk løvstikke

20 g reven citronskal

Saft fra 1 citron

0,5 dl. Koldpresset rapsolie

Friskkværnet sort peber

NYHEDSBREV


Er du privat eller virksomhed?


Tilmeld mig jeres nyhedsbrev, tak!