Citrusgravad laks m. honnings-sennepsdressing
Sådan gør du
Laksen
- Hvis der stadig er ben i fisken skal du starte med at pille dem ud. Du må gerne lade skinnet blive på fisken.
- Bland sukker, salt, peber, fennikelfrø.
- Tag et ildfast fad der passer i størrelsen til fisken og drys halvdelen ag krydderiblandingen i bunden af fadet.
- Læg fisken ovenpå med skindsiden nedad og drys resten af krydderiblandingen over.
- Læg et stykke bagepapir eller et låg over og kom det i køleskabet i 2 døgn.
- Efter et par døgn på køl skraber du marinaden af laksen. Herefter kan laksen holde sig ca. tre dage i køleskabet.
Dressing
- Når du laver dressingen tager du honning, sennep, løvstikke, citronskal, citronsaft og rapsolie som du røre sammen i et skål.
- Smag til med salt og peber.
Anretning
- Ved servering skærer du laksen i tynde skiver og anretter på f.eks. knækbrød eller ristet rugbrød sammen med lidt friske salater.
- Dressingen dryppes ud over laksen lige enden servering.
4 personer
Ingredienser
Til 4 serveringer
Laksen
Ca. 1 kg rå laksefilet
160 g sukker
180 g fint salt
1 tsk. friskkværnet sort peber
1 tsk. knuste fennikelfrø
Fintreven skal af 1 citron og 1 lime
Dressing
100 g honning
100 g grov mild sennep
2 spsk. finthakket frisk løvstikke
20 g reven citronskal
Saft fra 1 citron
0,5 dl. Koldpresset rapsolie
Friskkværnet sort peber
Se også