fbpx
Vælg en side
Burgerboller

Sådan gør du

  1. Opløs gæren i den lune mælk i røreskålen.
  2. Tilsæt let sammenpiskede æg og sukker til mælken.
  3. Tilsæt 500 g mel og start røremaskinen ved lav hastighed.
  4. Tilsæt saltet.
  5. Tilføj mere mel hvis nødvendigt. Dejen skal være meget blød og kun lige akkurat hænge sammen og slippe siderne. Det tager ca. 10 minutter i røremaskinen.
  6. Tilsæt derefter smørret lidt efter lidt, stadig ved lav hastighed indtil al smørret er inkorporeret i dejen. Skru op til mellem hastighed og ælt dejen elastisk.
  7. Dejen er klar, når den er helt blank og skinnende og hænger sammen i ét stykke, når man hiver den op af skålen. Det tager ca. 10 minutter i maskinen.
  8. Lad dejen hæve overdækket ved stuetemperatur i ca. 1 time.
  9. Slå luften ud af dejen og placer dejen i en lufttæt beholder og kom den i køleskabet i 12-24 timer (kan undlades men giver en tættere bolle).
  10. Dejen fordeles i stykker á 100 g og rulles til boller. Er det til sliders, så skal bollerne være 50 g.
  11. Dejen hæver efterfølgende til ca. dobbelt størrelse, pensles med æggeblomme, drysses med lidt salt og bages i forvarmet ovn ved 195 grader i ca. 17 min. Sliders bages ca. 12 min.

4 personer

Ingredienser

Til 4 serveringer

15 g gær

1 dl sødmælk, lunken

50 g sukker

250 g æg (5 medium æg)

500-550 g hvedemel

8 g fint salt

200 g smør, saltet (køleskabskoldt og i små tern)

1 æggeblomme og lidt salt til pensling

 

Se også
Ring mig op
close slider

Lad os komme til dig…


Events og fester, firmarelaterede arrangementer, butikker eller restauranter? 
Udfyld nedenstående og skriv gerne en besked om, hvilket emne du ønsker at høre mere om – så kontakter vi dig hurtigst muligt.

Tak for din interesse!

NYHEDSBREV


Er du privat eller virksomhed?


Tilmeld mig jeres nyhedsbrev, tak!