Burgerboller
Sådan gør du
- Opløs gæren i den lune mælk i røreskålen.
- Tilsæt let sammenpiskede æg og sukker til mælken.
- Tilsæt 500 g mel og start røremaskinen ved lav hastighed.
- Tilsæt saltet.
- Tilføj mere mel hvis nødvendigt. Dejen skal være meget blød og kun lige akkurat hænge sammen og slippe siderne. Det tager ca. 10 minutter i røremaskinen.
- Tilsæt derefter smørret lidt efter lidt, stadig ved lav hastighed indtil al smørret er inkorporeret i dejen. Skru op til mellem hastighed og ælt dejen elastisk.
- Dejen er klar, når den er helt blank og skinnende og hænger sammen i ét stykke, når man hiver den op af skålen. Det tager ca. 10 minutter i maskinen.
- Lad dejen hæve overdækket ved stuetemperatur i ca. 1 time.
- Slå luften ud af dejen og placer dejen i en lufttæt beholder og kom den i køleskabet i 12-24 timer (kan undlades men giver en tættere bolle).
- Dejen fordeles i stykker á 100 g og rulles til boller. Er det til sliders, så skal bollerne være 50 g.
- Dejen hæver efterfølgende til ca. dobbelt størrelse, pensles med æggeblomme, drysses med lidt salt og bages i forvarmet ovn ved 195 grader i ca. 17 min. Sliders bages ca. 12 min.
4 personer
Ingredienser
Til 4 serveringer
15 g gær
1 dl sødmælk, lunken
50 g sukker
250 g æg (5 medium æg)
500-550 g hvedemel
8 g fint salt
200 g smør, saltet (køleskabskoldt og i små tern)
1 æggeblomme og lidt salt til pensling
Se også