fbpx
Vælg en side
Boller i karry

Sådan gør du

 
Kødboller
  1. Rør kødet med salt og æg, og tilsæt løg, mel og peber.
  2. Rør mælk i farsen og lad den trække tildækket i køleskabet et par timer, eller til næste dag.
  3. Form farsen til små boller med en våd spiseske
  4. Læg dem forsigtigt i kogende saltet vand i 3-5 min.
 
Sauce
  1. Sautér løg, æbler, hvidløg og karry i smør.
  2. Tilsæt hønsefond, mælk og fløde og lad koge op.
  3. Jævn saucen med en smørbolle, blend og smag til med salt, peber og æblecidereddike.
  4. Læg kødbollerne i saucen og varm retten hurtigt igennem. 
 
Smørbolle
  1. Rør blødt smør og mel sammen til en glat, luftig masse.

Ingredienser

Til 4 serveringer
 
Kødboller

500 g hakket kalv og flæsk, 8-15% fedt

1 lille tsk. salt

1 æg

45 g hvedemel

2½ dl sødmælk

2 store løg, fintrevne

½ tsk. peber

 
Karrysauce

2 løg, finthakkede

1 tsk. smør

2 madæbler i tern

1 lille spsk. madraskarry

1 fed hvidløg, finthakket

1 dl sødmælk

½ dl fløde

5 dl hønsefond

1 spsk. æblecidereddike

Salt og peber

 
Smørbolle

25 g blødt smør

25 g hvedemel

NYHEDSBREV


Er du privat eller virksomhed?


Tilmeld mig jeres nyhedsbrev, tak!