Boller i karry
Sådan gør du
Kødboller
- Rør kødet med salt og æg, og tilsæt løg, mel og peber.
- Rør mælk i farsen og lad den trække tildækket i køleskabet et par timer, eller til næste dag.
- Form farsen til små boller med en våd spiseske
- Læg dem forsigtigt i kogende saltet vand i 3-5 min.
Sauce
- Sautér løg, æbler, hvidløg og karry i smør.
- Tilsæt hønsefond, mælk og fløde og lad koge op.
- Jævn saucen med en smørbolle, blend og smag til med salt, peber og æblecidereddike.
- Læg kødbollerne i saucen og varm retten hurtigt igennem.
Smørbolle
- Rør blødt smør og mel sammen til en glat, luftig masse.
2 personer
Ingredienser
Til 4 serveringer
Kødboller
500 g hakket kalv og flæsk, 8-15% fedt
1 lille tsk. salt
1 æg
45 g hvedemel
2½ dl sødmælk
2 store løg, fintrevne
½ tsk. peber
Karrysauce
2 løg, finthakkede
1 tsk. smør
2 madæbler i tern
1 lille spsk. madraskarry
1 fed hvidløg, finthakket
1 dl sødmælk
½ dl fløde
5 dl hønsefond
1 spsk. æblecidereddike
Salt og peber
Smørbolle
25 g blødt smør
25 g hvedemel
Se også