Avocado toast
Sådan gør du
- Start med at tage hvedebrødet og rist skiverne gyldne i rapsolie på panden. Du kan også pensle dem med rapsolie og grille dem på grillen eller over bål.
- Aspargesene knækker du bunden af og vasker dem.
- Put dem på grillen eller på en tør pande indtil de bliver møre og branker lidt.
- Flæk avocadoerne, tag stenen ud og pil skrællen af. Sørg for du stadig har halve avocadoer efterfølgende.
- Skør avocadoerne i strimler og vend dem i citronsaft. Krydr dem med salt og peber.
- Tag en gryde og fyld godt med vand i (ca. 2 l.) Tilsæt eddike og bring det til kogepunktet.
- Slå æggene forsigtigt ud et ad gangen på en flad tallerken. Skru ned for vandet så det ikke koger, men ligger lige under. Skab cirkulation i vandet med et piskeris og kom derefter ægget i vandet.
- Når ægget er fast udvendigt kan du tage det op. Det skal så gerne være pocheret således, at du stadig har en flydende blomme.
- Anret asparges oven på det ristede brød, avocadoskiverne oven på og til sidst det pocherede æg.
- Pynt med rigeligt af karse og friskkværnet peber og salt.
4 personer
Ingredienser
Til 4 serveringer
2 modne avocadoer
Saft af ½ citron
4 skiver hvedebrød
Rapsolie
12 grønne asparges
4 æg
0,5 dl eddike
Karse
Salt og Knust sort peber
Se også