Pølsebrød

Opskrift


12 brød

Frisk- og hjemmebagte pølsebrød velegnet til flere slags fyld. Kun fantasien sætter grænser..

Ingredienser

25 g gær
40 g sukker
10 g salt
2 dl vand
2 æg
2 dl sødmælk
50 g smør, smeltet
800 g Ølandshvedemel

Proces


Sådan gør du

Trin for trin

  1. Rør gær, sukker og salt ud i vandet.
  2. Tilsæt mel lidt efter lidt. Når ca. halvdelen af melet er tilsat, så rør æg, mælk og smeltet smør i dejen.
  3. Tilsæt resten af melet, ælt dejen godt igennem, og lad den hæve lunt i 15-20 minutter. 
  4. Form pølsebrødene, og lad dem hæve til de bliver lette og luftige. Størrelsen på brødene kan du variere afhængig af den pølse, du har tænkt dig at servere dem med.
  5. Bag pølsebrødene ved 200 grader i ca. 12-14 minutter. Medmindre du bager brødene, lige inden du skal lave hotdogs, så sørg for at tage dem ud, mens de er lysebrune, så kan de tåle at blive varmet lidt op inden spisning: f.eks. et par sekunder på en ikke for varm grill eller over bålet.
  6. Brødene kan også kommer i en frysepose og fryses. Tøes op og varmes lige inden de skal spises.

Gastronomiske oplevelser