BURGERBOLLER
Opskrift
til 4 personer
MIB burgerboller. Kan også bages som mindre sliders.
Ingredienser
15 g gær
1 dl sødmælk, lunken
50 g sukker
250 g æg (5 medium æg)
500-550 g hvedemel
8 g fint salt
200 g smør, saltet (køleskabskoldt og i små tern)
1 æggeblomme og lidt salt til pensling
Proces
Sådan gør du
Trin for trin
- Opløs gæren i den lune mælk i røreskålen. Tilsæt let sammenpiskede æg og sukker til mælken.
- Tilsæt 500 g mel og start røremaskinen ved lav hastighed. Tilsæt saltet. Tilføj mere mel hvis nødvendigt. Dejen skal være meget blød og kun lige akkurat hænge sammen og slippe siderne. Rør dejen godt elastisk, det tager ca. 10 minutter i røremaskinen.
- Tilsæt derefter smørret lidt efter lidt, stadig ved lav hastighed indtil al smørret er inkorporeret i dejen. Skru op til mellem hastighed og ælt dejen elastisk.
Dejen er klar, når den er helt blank og skinnende og hænger sammen i ét stykke, når man hiver den op af skålen. Det tager ca. 10 minutter i maskinen. - Lad dejen hæve overdækket ved stuetemperatur i ca. 1 time.
- Slå luften ud af dejen og placer dejen i en lufttæt beholder og kom den i køleskabet i 12-24 timer (kan undlades men giver en tættere bolle).
- Dejen fordeles i stykkes á 100 g og rulles til boller. Er det til sliders, så skal bollerne være 50 g.
- Hæver efterfølgende til ca. dobbelt størrelse, pensles med æggeblomme, drysses med lidt salt og bages i forvarmet ovn ved 195 grader i ca. 17 min. Sliders bages ca. 12 min.